GMP
RNDr. Igor Šarmír, PhD.
Problematické aspekty dnešného systému garantovania bezpečnosti potravín v EÚ. Od Paracelsovho princípu k endokrinným disruptorom
15.12.2016Bezpečnosť potravín patrí oprávnene medzi priority EÚ. Ide ale o koncept, ktorý sa od určitého obdobia vyvíja a riadi nezávisle od „kvality potravín“, hoci je veľmi diskutabilné…
RNDr. Igor Šarmír, PhD.
Je chemizácia životného prostredia vo všeobecnosti a potravín osobitne vektorom nárastu počtu prípadov rakoviny vo vyspelých krajinách?
18.3.2016Odpoveď na otázku položenú v nadpise vyzerá byť jednoduchá a logická: medzi nárastom počtu onkologických ochorení na jednej strane a vystaveniu populácie neustále sa zvyšujúcemu…
RNDr. Igor Šarmír, PhD.
Zdravotné riziká konzumácie potravín vyrobených na báze geneticky modifikovaných plodín
14.1.2016Za posledných asi 20 rokov bol v Európe máloktorej téme vlastný taký emotívny náboj, ako je to v prípade geneticky modifikovaných organizmov (GMO). Na jednej strane sú obyvatelia starého…
NAJČÍTANEJŠIE
- 1. Zdravotné riziká konzumácie potravín vyrobených na báze geneticky modifikovaných plodín
- 2. Je chemizácia životného prostredia vo všeobecnosti a potravín osobitne vektorom nárastu počtu prípadov rakoviny vo vyspelých krajinách?
- 3. Problematické aspekty dnešného systému garantovania bezpečnosti potravín v EÚ. Od Paracelsovho princípu k endokrinným disruptorom